Skip to content
Podjetnisko-mesto-zemljevid-linija_1400x800px-2

Od 14. septembra dalje se sprehodi po kamniških Pop-up izložbah

Sodelovanje podjetnikov in oblikovalcev za oživitev mesta Kamnik

Od 14. septembra dalje se sprehodi po kamniških Pop-up izložbah

Sodelovanje podjetnikov in oblikovalcev za oživitev mesta Kamnik

Pop-up izložbe so del projekta, ki je nastal v sodelovanju z lokalnimi partnerji, v okviru aktivnosti Kamnik, moje podjetniško mesto. Z oživljanjem izložb ter povezovanjem podjetnikov in kreativcev želimo meščane opozoriti na potencial, ki ga ima slikovito zgodovinsko mestno središče ter hkrati spodbuditi lastnike prostorov k tesnejšemu sodelovanju z močno podjetniško skupnostjo in zapolnitvi praznih prostorov z zanimivo vsebino. S tem projektom želimo pomembne skupnosti v mestu povezati ter hkrati postaviti izhodišče za novo ponudbo, ki lahko prispeva k oživitvi mesta.

Podjetje: TINY Giant

Lokacija izložbe: Japljeva 6, Kamnik

Blagovna znamka TINY Giant (slovensko mali velikan) je nastala pod okriljem treh mladih Kamničanov (Davida Aleša, Lenarta Grkmana in Davida Kača), ki se zavedajo pomena trajnostne naravnanosti ter želijo posameznike spodbuditi k zdravemu in uravnoteženemu prehranjevanju. Nastal je prvi izdelek – hiter, a zdrav in okusen obrok v vrečki, ki predstavlja bližnjico vsem, ki se nimajo časa ukvarjati z zdravo prehrano ali o tem nimajo dovolj znanja. S TINY Giant fantje poudarjajo trajnost, saj se na ta način zavrže manj hrane. V spletni trgovini tiny-giant.net vas čakajo novi izdelki, ki sledijo usmeritvi: hitro, a zdravo. Privoščite si jih! 

Do ideje za izložbo TINY giant je vodilo njihovo ime. Kljub temu, da je kaša majhen obrok, nas ime »giant« neposredno asociira na nekaj velikega, v pomenu kaj dobrega lahko storimo zase. Zato je skledico kaše namenoma ustvarjena predimenzionirano, da z njo opomnimo na pomen izbranih sestavin, ki jih vsakodnevno zaužijemo. Pri tem želimo ohraniti občutek lahkotne igrivosti, ki jo lahko prinaša jutranji obrok. TINY Giant izložba je tako ustvarjena za pripoved zgodbe o majhnih korakih, ki pa lahko na igriv način prinašajo v naše življenje velike pozitivne spremembe. 

Oblikovanje izložbe: DBP studio

Podjetje: Schaffer.modno oblikovanje

Lokacija izložbe: Šutna 8, Kamnik

Darja Schaffer že 13 let s svojo ponudbo oblačil vrhunske izdelave in popolnega prileganja bogati Šutno, ki ji je zelo pri srcu. Poleg šivanja po meri jo zelo veseli ustvarjanje unikatnih oblačil in recikliranje jeansa. Na pot krojaštva in šiviljstva jo je zaneslo že kot majhno deklico, ko je pogosto spremljala mamo na obiskih pri šivilji. Takrat jo je navdušil ustvarjalni duh ateljeja, ki jo je najprej popeljal v Maribor, kjer se je izučila za poklic konfekcijski modelar, znanje pa nadgradila z delom v ateljeju v Ljubljani. Danes svoje dragocene izkušnje z veseljem deli z obiskovalci njenega ateljeja na Šutni.

V izložbi butika se nahajata majhni teatrski kulisi, ki izložbeno okno povzpenjata v gledališče. Unikatnim modnim kolekcijam dajeta priložnost, da izstopajo in nastopajo. Krožni izseki ustvarjajo dinamiko in ponujajo, da kos uporabimo kot večnamenski obešalnik, na katerem izobesimo kreacije ali pa v samo sredino postavimo modno oblačilo.

Oblikovanje izložbe: Andraž Rudi Vrhovšek, ADDiD PLUS

Podjetje: Knofk

Lokacija izložbe: Šutna 20, Kamnik

Tjana Hajdinjak je mlada ustvarjalka, ki pod svojo znamko Knofk ustvarja unikatna oblačila za otroke in odrasle in je pri tem vedno polna novih zamisli ter v trendu s časom. Izbira enostavne, preproste in nezapletene kombinacije, ki predvsem temeljijo na enobarvnih odtenkih z raznimi dodatki. Vse česar se loti, naredi z ljubeznijo, saj ni stvari, ki je ne bi želela zašiti. Tjana je svojo dolgoletno željo, da se usede za šivalni stroj, izpolnila že pred nekaj leti, ko je svoje osnovno znanje nadgradila s številnimi šiviljskimi tečaji, in kot kaže, je bila odločitev več kot pravilna. Knofk bo v letošnjem letu praznoval že 6. rojstni dan.
 

Izložba prikazuje otroško igrivost in pristnost, kar izražajo tudi produkti blagovne znamke Knofk. Oblikovana je v več pastelnih odtenkih in z grafičnimi elementi, ki ustvarijo videz džungle. Ilustracije živali povezujejo podobe, ki se pogosto pojavljajo na njihovih oblačilih. Podoba razigrane deklice poudarja iskreno navdušenje radovednosti otroškega sveta. Dinamična, a hkrati vizualno izčiščena izložba je izraz ljubezni do naravnih, unikatnih in estetsko lepih otroških oblačil.

Oblikovanje izložbe: DBP studio

Podjetje: Chicory time

Lokacija izložbe: Šutna 50, Kamnik

Jakob Osredkar in Teja Horvat inženirja živilstva in prehrane, sta navdih za inovativen napitek Chicory Time našla v otroštvu, v spominu na mamljiv vonj »bele kave«, ki sta jima jo iz  cikorije pripravljali njuni babici. Z željo po ponovni obuditvi tradicije pitja tega napitka, sta razvila inovativen napitek v prahu iz cikorije, ki je na voljo v različnih zanimivih okusih. Napitek Chicory time ne vsebuje kofeina, hkrati pa ima pomirjevalni učinek. Priprava napitka je hitra in enostavna, saj mešanico za pripravo napitka le prelijete z vodo in že lahko v njem uživate. Preizkusite jih, ne bo vam žal!

Izložbeno okno je popotovanje v spomin in skozi čas, pelje nas v trenutke otroštva, ko smo največ časa preživljali v objemu naših dedkov in babic. Vzbuja najlepše spomine skupnih poletnih potepanj ali zimskega stiskanja ob krušni peči. To prikazuje fotografija Petra Nagliča, ki je pred slabimi 100 leti zajemal trenutke življenja v Kamniku, Ljubljani in drugod po Sloveniji. V ospredju pa je srce, izoblikovano iz paketkov slastnega cikorjinega napitka, ki poudarja radost in srčnost družine ter skrb za zdravo prehrano in dobro počutje.

Oblikovalec: Andraž Rudi Vrhovšek, ADDiD PLUS

Vabimo vas, da hkrati obiščete tudi nove podjetnike, ki so ob podpori aktivnosti projekta CINEMA odprli svoje dejavnosti v Kamniškem mestnem središču. Pokukajte v prodajalno vinilnih plošč »Črna pica«, bodite drzni in se prepustite umetniški poslikavi telesa v »Matcap« tatoo studiju ali pa izkusite nepozabno doživetje, ki vas popelje v zgodovino Kamnika v sobi pobega »Energy Escape room«. Več o novih podjetnikih izveste tukaj.